Kaikki auton huolto on tärkeää

 talvirenkaiden

Kaikki auton omistajat tuntevat tavallisen huollon, joka on tehtävä eri kilometrien kohdalla. Uudet autot muistuttavat meitä, kun auto on ajanut niin monta kilometriä ja että on huollon aika. Mikään ei kuitenkaan muistuta meitä, kun on öljynvaihdon aika, kun renkaiden huolto on suoritettava tai ilmastointijärjestelmän huolto. On vain varoitusvaloja, jotka varoittavat, kun moottorissa tai jarruissa on jotain vikaa.

Auto tarvitsee jatkuvaa huoltoa ja autohuolto ei valitettavasti ole ainoa palvelu, jota automme tarvitsee. Normaalin autohuollon lisäksi automme tarvitsevat yleensä renkaiden huoltoa, jarruhuoltoa ja väliaikaista huoltoa ongelmien vuoksi, joita saattaa ilmetä autoa ajaessa, kuten iskunvaimentimien vaihtamisen tarve.  Jälkimmäinen on helpoin tarkistaa kuntotestillä, jossa korjaamo käy läpi auton tärkeimmät toiminnot autossasi ja ilmoittaa sinulle, onko jotain korjattavaa.

Palvelun suorittamatta jättäminen voi johtaa suurempiin ja kalliimpiin ongelmiin. Ongelmat voivat myös vaarantaa auton turvallisuuden, ne voivat olla jarruvikoja tai renkaisiin liittyviä ongelmia. On aina parempi havaita ongelmat varhaisessa vaiheessa ja korjata ne ennen kuin niistä kasvaa suuri ongelma, joka vaikuttaa auton muihin osiin tai toimintoihin. Palveluun käytetty raha maksaa itsensä yleensä takaisin, koska vältät suurempien ja kalliimpien ongelmien korjaamisen.

Ilmastointijärjestelmä unohdetaan usein, mikä johtaa siihen, että auton lämmitys ja jäähdytys toimivat huonosti, mikä vaikuttaa myös moottorin tehokkuuteen. Yleensä ilmastointijärjestelmässä ei ole paljon ongelmia, mutta ne voivat olla yksinkertaisia ​​vikoja, kuten tiiviste, joka on vaihdettava, ja joissakin tapauksissa joudut täyttämään jäähdytysnestettä. Huolto on hyvä tehdä ennen kesää, ja voit myös puhdistaa koko järjestelmän päästäksesi eroon astmasta ja muista hengitysvaikeuksista.

Renkaiden huolto on toinen tärkeä palvelu. Renkaat on tarkastettava, tasapainotettava, käännettävä ja sitten vaihdettava eri vuodenaikoina. Sinun on myös vaihdettava renkaan venttiilit varmistaaksesi, että ne eivät vuoda. Renkaat ovat äärimmäisen tärkeitä ajoturvallisuutesi kannalta, joten sinun on varmistettava, että niitä huolletaan asianmukaisesti. Jos et tasapainota renkaita kunnolla, renkaat kuluvat epätasaisesti, mikä voi aiheuttaa sen että auto lähtee luisuun ajon aikana. Renkaiden kunnon tarkastuksen, mahdollisten sisäosien tai halkeamien tarkastamisen, kulutuspinnan syvyyden mittaamisen ja rengaspaineen tarkastuksen tulisi olla osa auton ja renkaiden normaalia huoltoa. Matala rengaspaine voi olla kallis ongelma, koska matala paine kuluttaa renkaita ennenaikaisesti, mikä saa sinut vaihtamaan renkaita useammin. Myös polttoaineenkulutus kasvaa, joten sinun on pysähdyttävä tankkaamaan useammin.

Renkaiden vaihto ja renkaiden varastointi ovat muita tärkeitä tekijöitä, jotka varmistavat renkaiden pidemmän käyttöiän. Varmista, että vaihdat renkaat ajoissa ennen talven saapumista, äläkä aja talvirenkaiden kanssa liian kauan talven päättymisen jälkeen, sillä kuluminen kasvaa, kun ajat talvirenkaiden kanssa jo kevätkauteen asti.

Lisätietoja autopalvelusta on osoitteessa https://vianor.fi/