All service på bilen er viktig

tilstandsrapport

Alle bileiere er kjent med den vanlige bilservice som må gjøres på forskjellige kilometer. De nye bilene minner oss om når bilen har kjørt så mange kilometer, og at det er tid for bilservice. Imidlertid er det ingenting som minner oss når det er på tide med et oljeskift, når dekk service må utføres eller AC service på klimaanlegget. Det er bare varsellamper som advarer når noe er galt med motoren eller bremsene.

En bil trenger kontinuerlig vedlikehold, og bilservice er dessverre ikke den eneste service som bilen vår trenger. I tillegg til vanlig bilservice, trenger bilene våre dekk service, bremseservice og midlertidig service basert på problemer som kan oppstå når du kjører bilen, for eksempel å bytte ut deler som støtdempere. Sistnevnte blir lettest sjekket med en tilstandsrapport, hvor serviceverkstedet går gjennom bilens viktigste funksjoner i bilen din og forteller deg om noe trenger å fikses.

Unnlatelse av å utføre service kan føre til større og dyrere problemer. Problemene kan også føre til problemer for bilens sikkerhet, det kan være bremsefeil eller dekkrelaterte problemer. Det er alltid bedre å oppdage problemer på et tidlig tidspunkt og få det løst før det vokser til et stort problem som påvirker andre deler eller funksjoner i bilen. Pengene brukt på service returneres vanligvis fordi du unngår å løse større og mer kostbare problemer.

Klimaanlegget blir ofte glemt, og dette fører til at bilens oppvarming og kjøling fungerer dårlig, noe som også påvirker motorens effektivitet. Vanligvis er det ikke så mye problem med klimaanlegget, men det kan være enkle feil som en pakning som må byttes ut, og i noen tilfeller må du fylle på kjølevæsken, også kalt kjølevæske. Det er bra å ha service før sommeren, og du kan også få rengjort hele systemet for å kvitte deg med partikler som kan forårsake astma og andre pusteproblemer.

Service av dekkene dine er en annen tjeneste som er viktig. Dekk må kontrolleres, balanseres, roteres og deretter byttes for de forskjellige årstidene. Du må også bytte dekkventilene for å sikre at de ikke lekker. Dekk er ekstremt viktige for din kjøresikkerhet, så du må sørge for at de blir riktig vedlikeholdt. Hvis du ikke roterer dekkene ordentlig, vil dekkene slite ujevnt, noe som kan føre til at bilen sklir under kjøring. Normal inspeksjon av dekkens tilstand, inspeksjon av eventuelle innsatser eller sprekker, måling av mønsterdybde og inspeksjon av dekktrykket bør være en del av det normale vedlikeholdet av bilen og dekkene. Lavt dekktrykk kan være et kostbart problem fordi lavtrykk slites dekkene for tidlig, noe som får deg til å bytte dekk oftere. Drivstofforbruket ditt vil også øke, så du må stoppe og fylle drivstoff oftere.

Dekkskifte og dekkoppbevaring er andre viktige faktorer som sikrer at dekkene holder lenger. Forsikre deg om at du skifter dekk i tide før vinteren kommer, og at du ikke kjører med vinterdekkene dine for lenge etter at vinteren er over, da slitasje øker når du kjører med vinterdekk langt inn i vårsesongen.

For mer informasjon om bilservice, besøk: https://vianor.no/