Sekä renkaidesi että ajoneuvosi tulisi olla ympäristöystävällisiä

talvirenkaita

Sijoitettuasi hybridi- tai sähköautoon saatat ajatella, että olet tehnyt kaiken, mitä ympäristön hyväksi voidaan. Näin ei kuitenkaan ole. Ympäristöystävällisen auton valinnan lisäksi sinun on valittava renkaat, jotka ovat ympäristölle yhtä ystävällisiä. On olemassa muutamia asioita, jotka on varmistettava, kun valitset renkaita. Ensinnäkin että niillä on alhainen vierintävastus, sillä renkaissa joissa on alhainen vastus, vie pidemmälle yhdellä latauksella ja vähentää siten ympäristövaikutuksia. Myös renkaiden kuluminen on alhaisempaa, joten ne kestävät pidempään ja joudut vaihtamaan uusiin renkaisiin harvemmin, mikä vähentää syntyvän rengasjätteen määrää.

Vierintävastus löytyy EU: n rengasmerkinnöistä, mikä tekee renkaiden vertailusta helppoa. Tämä on hieno tapa verrata kesärenkaita eri merkkien välillä. Sen lisäksi, että voit selvittää renkaiden polttoainetaloudellisuuden, voit vertailla myös märkäpitoa ja rengasmelua. Niin hyvä kuin tämä on kesärenkaille ja jossain määrin myös jokakelin renkaille, se ei oikeastaan ​​ole hyvä indikaattori talvirenkaita hommattaessa, koska suorituskykytestejä suoritetaan kesäisissä olosuhteissa. Oikea testi olisi tehdä se alle nollan lämpötiloissa ja märkäpidon mittaamisen sijasta katsottaisiin lumi -tai jääpitoa.

On myös tärkeää tietää, mistä renkaat on valmistettu ja miten valmistusprosessi suoritetaan. Yritä varmistaa, että renkaat ovat ympäristöystävällisiä ja että rengasyritykset käyttävät rengastuotannossaan vain puhdistettuja aromaattisia öljyjä ja ettei myrkyllisiä tai syöpää aiheuttavia kemikaaleja käytetä lainkaan. Valmistusprosessin tulisi olla mahdollisimman ympäristöystävällinen ja myös renkaiden kierrätyksen niiden käytön jälkeen. Tämä edellyttää, että suuri osa renkaista voidaan kierrättää ja käyttää uudelleen.

Markkinoilla on ympäristöystävällisiä renkaita, joita suositellaan erityisesti hybridi- tai sähköautoihin. Alun perin matalat vierintävastusrenkaat tehtiin erityisesti hybridi- ja sähköautoille, mutta nykyään kuluttaja on muuttumassa ekologisemmaksi ja useimmat rengasyritykset yrittävät vähentää renkaiden vierintävastusta. Tämä tehdään valmistamalla renkaita, jotka optimoivat kulutuspinnan suunnittelun ja vähentävät renkaiden vierintävastusta.

Yksi asia, joka on pidettävä mielessä, on pitää renkaat aina kunnolla täytettynä, koska se säästää myös polttoainetta alentamalla vierintävastusta. Matala rengaspaine lisää vierintävastusta, joten et halua ostaa renkaita, joilla on alhainen vierintävastus, ja nostaa sitä sitten vain siksi, ettet ole tarkistanut rengaspainetta. Siksi sinun on tarkistettava rengaspaineet sekä myös kulutuspinnan syvyys säännöllisesti, jotta tiedät kun renkaat ovat kuluneet ja ne on vaihdettava uuteen. Renkaiden kiertäminen pidentää renkaan käyttöikää ja se tulisi tehdä, kun kulumisero on yli 2–3 mm.

Lisätietoja renkaiden valitsemisesta hybridi- tai sähköautolle käy www.nokianrenkaat.fi