Zimní pneumatiky jsou skvělé během zimy, protože přichází léto, je čas na změnu

pneumatiky

Velikost zimních pneumatik v zimních podmínkách je nesporná, ale jakmile zima pominula, je čas přejít na letní pneumatiky, protože v teplých jarních, letních a podzimních obdobích překonají zimní pneumatiky. To má co do činění s gumovou směsí, která je optimalizována pro různé teplotní rozsahy a dezén. Zimní pneumatiky jsou při vysokých teplotách příliš měkké, protože jsou navrženy pro teploty pod nulou a jejich běhoun je optimalizován pro sníh, led a rozbředlý sníh. Když jsou pneumatiky příliš měkké, rychleji se opotřebovávají a mohou měnit dezén tak, aby nebyly optimální pro příští zimní sezónu.

Výměna pneumatik na letní na konci zimní sezóny, kdy se začne zahřívat, by měla být přirozená a měla by být také něčím, na co se těšíte, jak se zlepší počasí a silnice budou bez sněhu a písku. Řízení po letních silnicích bývá příjemnějším pocitem, protože je bezpečnější a pohodlnější. Umožňuje také vyšší rychlosti.

Jelikož letní a zimní pneumatiky čelí zcela odlišným povětrnostním podmínkám, mělo by být zřejmé, že budou pro ně optimalizovány a mimo tyto podmínky nebudou fungovat dobře. U letních pneumatik musí být pneumatiky optimalizovány pro suchou nebo mokrou vozovku při teplotách nad nulou. Při nižších teplotách zimní pneumatiky překonají letní pneumatiky, i když na zemi není žádný sníh. To vše je způsobeno skutečností, že letní pneumatiky začnou být tvrdší a ztratí svoji pružnost a hbitost, aby se přizpůsobily mikrostruktuře vozovky, což při jízdě zvyšuje tření.

Z letních podmínek mohou často způsobovat problémy mokré silnice, protože spousta vody přítomné na silnici může způsobit aquaplaning. Pro boj s aquaplaningem budete muset mít dobré pneumatiky, kde hloubka dezénu musí být hlubší než 4 mm. Jakmile přejdete pod tuto úroveň, měli byste vyměnit všechny pneumatiky za novou sadu, protože musíte mít stejnou přilnavost na všech čtyřech pozicích pneumatik, abyste měli dobrou kontrolu nad svým vozidlem. Výměna pouze dvou pneumatik znesnadní ovládání vozidla, protože bude přetáčivé nebo nedotáčivé. Rovnoměrného opotřebení všech čtyř pneumatik často dosáhnete jejich otáčením a kontrolou správného tlaku v pneumatikách. Správná údržba, kontrola poškození pneumatik a také zajištění toho, že opotřebení běhounu vypadá dobře a že opotřebení pneumatik nevypadá podivně přes profil pneumatik. Chybné seřízení kol nebo nevyvážené pneumatiky mohou způsobit problémy, které také vedou k nerovnoměrnému opotřebení pneumatik v celém profilu.

Váš prodejce pneumatik by měl být schopen vaše pneumatiky zkontrolovat a také je otáčet. Měli by je vždy zkontrolovat, zda nevykazují nerovnoměrné opotřebení a zda jsou pneumatiky správně vyvážené. Nevyvážené pneumatiky způsobí otřesy vozu při vysokých rychlostech.

Další informace o prémiových letních pneumatikách používaných během léta najdete na: https://www.nokiantyres.cz/