Vždy je bezpečnější přezout na zimní pneumatiky příliš brzy než pozdě

zimní pneumatikyDoporučuje se přezout na zimní pneumatiky, jakmile si myslíte, že byste mohli skončit se zimními podmínkami. Čím severněji žijete, tím to bude brzy ve srovnání s tím, pokud žijete velmi na jihu. Řízení se zimními pneumatikami, když ještě není led, ale je zima, není špatné. Jakmile tedy večerní a noční teploty začnou klesat blíže k nule, je načase začít plánovat výměnu pneumatik.

Vždy je lepší mít na autě zimní pneumatiky, když nejsou zimní podmínky ve srovnání s letními pneumatikami na vašem autě, a nakonec máte zimní podmínky. Zimní pneumatiky se opotřebovávají o něco rychleji, když s nimi jedete v plusových stupních ve srovnání s jízdou s nimi v zimních teplotách. Stále však budete mít dobrou přilnavost i v plusových stupních, pokud jde o bezpečnost. Když to porovnáte s jízdou na letních pneumatikách, letní pneumatiky mohou být v zimních podmínkách nebezpečné. Stávají se totiž tvrdými a ztrácejí hodně přilnavosti, kterou budete pro bezpečnou jízdu potřebovat.

Pokud tedy přezujete příliš pozdě a ocitnete se v situaci, kdy vás obklopí sníh a led a stále máte na autě letní pneumatiky, je vždy nejlepší zdržet se jízdy, dokud se počasí nevrátí do plusových stupňů . Pokud jste silně závislí na svém autě, musíte se ujistit, že se včas převléknete, než přijde zimní počasí, i když by dorazilo brzy. Totéž platí, když zima končí; je lepší počkat, až jaro bude trvat dostatečně dlouho, abyste měli jistotu, že se zimní počasí nevrátí.

Pokud máte pneumatiky s hroty, budete muset dodržovat předpisy, pokud jde o data, do kdy je můžete mít nejdříve zapnuté, a totéž platí pro nejnovější datum, kdy je můžete mít. Pokud již máte zimní podmínky, tato data neodpovídají, protože pak máte právo je použít. Na konci dne je vše v bezpečí, abyste vy a vaši spolujezdci mohli být při řízení v bezpečí.

Protože nechcete přijít o to, aby vám letní pneumatiky pořádně zatuhly, raději si naplánujte výměnu pneumatik podle teploty, než se jen dívejte na počasí. Když dosáhnete 7 ° C, vaše zimní pneumatiky ve skutečnosti překonají letní pneumatiky, takže není na co čekat. Musíte upřednostnit celkovou bezpečnost a změnit ji, jakmile uvidíte, že se teplota plíží pod značku 7 ° C. Musíte také zajistit, aby vaše letní i zimní pneumatiky měly hloubku dezénu větší než 4 mm, aby byly oba tak bezpečné, jak jen mohou být, když se blíží zima.zimní pneumatiky

Další informace o optimálním načasování výměny pneumatik naleznete na: https://www.nokiantyres.cz/