Voi olla useita syitä sille, miksi autosi ei toimi niin kuin pitää

auton kuntotarkastus

 

Kun auto ei käyttäydy niin kuin pitäisi tai olemme tottuneet, siinä voi olla vikoja. Paras tapa selvittää vika on tehdä auton kuntotarkastus. Siinä ei välttämättä heti löydy vikaa, mutta siihen on hyvät mahdollisuudet. Kuntotarkastuksen aikana auto käydään läpi ja varmistetaan, että kaikki toimii oikein. Epätasaisen ajon suhteen voi olla joitain asioita, jotka on hyvä tarkistaa, kuten iskunvaimentimet, renkaat ja renkaiden tasapainotus. Nämä tarkistetaan, jotta voit ainakin poistaa ne nopeasti listalta, jos niissä ei ole ongelmia.

Pakoputkijärjestelmä tarkistetaan myös ja varmistetaan että kaikki nesteet ovat kunnossa, että kaikki valot toimivat ja jarrut toimivat oikein vai tarvitsetko jarruhuoltoa. Ainakin kun poistut korjaamosta kuntotarkastuksen jälkeen, tiedät, että auto on tarkastettu huolellisesti. Kuntotarkastuksen tekeminen vähintään kerran vuodessa voi usein säästää rahaa pitkällä aikavälillä, koska näin varmistat, että ei ole pieniä ongelmia, jotka voivat kasvaa suuremmiksi ja kalliimmiksi ongelmiksi. Kun ongelma kasvaa, se voi myös vaikuttaa muihin osiin ja mahdollisesti vahingoittaa niitä. Tämä voi tulla kalliiksi. Kuntotarkastukset ovat hyvä lisä säännölliseen autohuoltoon, jossa voit tehdä kuntotarkastuksen noin 6 kuukautta autohuollon jälkeen.

Jos  auton kuntotarkastuksen aikana löydetään vikaa, se voidaan yrittää korjata tarkastuksen jälkeen tai voit varata ajan ongelmien korjaamiseksi. Jos auto ei vieläkään toimi hyvin tämän jälkeen, kannattaa ehkä tehdä koko autohuolto ja varmistaa myös, että renkaiden suuntaus on oikea. Jos on jotain mikä vaikuttaa ajomukavuuteen, se luultavasti löydetään kuntotarkastuksessa. Iskunvaimentimet ja renkaat ovat usein ajomukavuuteen vaikuttavien ongelmien takana. Jos ongelma liittyy enemmän suorituskykyyn, se voi liittyä moottoriin ja lisätutkimuksia tarvitaan.

Suorituskyky ja ajomukavuus ovat tärkeitä turvallisen ajon kannalta, että huomaat koska jokin on vialla ja voit löytää ongelman, jotta voit ajaa uudelleen turvallisesti. Alhainen ilmanpaine voi myös johtaa siihen, että auto ei toimi niin kuin sen pitäisi. Tämä voi johtaa auton liukastumiseen kaarteissa ja jarrutusmatkan heikkenemiseen. Niin monet auton osat voivat olla syynä siihen, että auto ei toimi niin kuin sen pitäisi. Kun viet auton kuntotarkastukseen, siinä käydään läpi suurin osa auton osista ja katsotaan mitä on vaihdettava autoon, ja heidän pitäisi sitten löytää syy siihen miksi auto ei toimi kuten pitäisi. Jos vikaa ei löydetä, saattaa olla hyvä lähettää se perusteellisempaan huoltoon tai säännölliseen autohuoltoon, jossa voidaan myös vaihtaa kuluneet osat, kuten esim. iskunvaimentimet.

Lisätietoja autopalvelusta on osoitteessa https://vianor.fi/