Tarvitsetko uudet talvirenkaat tänä syksynä?

 

rengashotelliin

Kun on aika vaihtaa kesärenkaista talvirenkaisiin, herää kysymys, tarvitsetko uudet talvirenkaat. Kun irrotit talvirenkaat, sinun olisi pitänyt tarkistaa renkaat ja kiinnittää huomiota siihen, kannattiko ne varastoida. Jos olet kulutuspinnan syvyydessä, sinun ei todennäköisesti olisi pitänyt varastoida renkaita, mutta sinun olisi pitänyt ostaa uusi talvirengassarja. Koska pidät vanteet ja ostat renkaat vain ilman vanteita, vanteet on silti tallennettava, joten jos varastoit renkaita rengaspajassa, kannattaa ostaa uudet renkaat suoraan ja varastoida ne rengashotelliin. Se säästää aikaa, kun on aika vaihtaa talvirenkaisiin.

Riippumatta siitä koska ostat talvirenkaat, sinun on päätettävä, mitä tarvitset talvirenkaista turvallisuuden ja hyvän suorituskyvyn lisäksi. Muutama vuosi sitten lanseerattu EU: n uusi rengasmerkintä on helpottanut ainakin kesärenkaiden valintaa. Ongelmana on, että renkaiden hyvin toimivuudesta talvella ei ole hyviä indikaattoreita. Olisi hyvä, jos EU standardisoisi etiketin myös talvirenkaisiin, joissa niillä voi olla joitain indikaattoreita, kuten lumipito ja jää. Nyt sinulla on vain ajomukavuuden indikaattoreita ulkoisen rengasmelun ja vierintävastuksen suhteen, mutta turvallisuusnäkökohta, joka on pito märillä pinnoilla, ei ole oikeasti merkityksellinen, eikä se osoita olosuhteita, joita usein kohtaat talvella.

Talvirenkaiden suhteen on parasta katsoa tämän vuoden rengastestejä, joita suorittavat tunnetut autolehdet, jotta nähdään, mitkä renkaat ovat parhaimmat olosuhteissa, joissa asut. Muista tutkia erilaisia ​​testejä arvioidessasi renkaita nähdäksesi, mitkä ovat sinulle tärkeimmät ja mitkä sopivat autoosi.

Talvirenkaita valittaessa on ensin päätettävä, haluatko nastarenkaat vai nastattomat, joista nastat tarjoavat parhaan otteen jäisillä pinnoilla. Niillä on kuitenkin enemmän käytön rajoituksia, koska ajanjakson, jonka aikana niitä voidaan käyttää, ja maat joissa niitä voidaan käyttää ovat rajoitettuja. Jos aiot ajaa yli kansallisten rajojen, sinun on tarkistettava, mitä muissa maissa sovelletaan, voidaanko ajaa nastarenkaiden kanssa. Esimerkiksi Saksa, Tšekin tasavalta ja Puola eivät salli nastarenkaita, joten jos aiot ajaa Alpeille tai mihin tahansa näistä maista, sinulla on ongelmia. Näissä tapauksissa sinun on varmistettava, että sinulla on nastattomat renkaat, joilla on hyvät ominaisuudet sekä lumella että jäällä.

Nastattomia renkaita on kehitetty ja parannettu huomattavasti, ja niillä on nykyään melkein yhtä hyvä pito jäässä ja lumessa, joten ne ovat nastarenkaita vastaavia, koska pääasiassa kulutuspinnan kuvio on ratkaisevan tärkeä. Nastattomissa renkaissa on otettu käyttöön paljon innovaatioita kulutuspinnassa sen varmistamiseksi, että niillä on hyvä pito jäässä. Esim kiteinä, jotka on sekoitettu kulutuspinnan kumikerrokseen antamaan hiekkapaperimainen pinta ja että kulutuspinta on imukuppimainen, joka tarttuu jäähän. Joten voit nyt valita turvallisesti sekä nasta- että nastattomien talvirenkaiden välillä.

Lisätietoja talvirenkaista löytyy osoitteesta: https://vianor.fi/