Talvirenkaat lisäävät turvallisuutta talvella

kesärenkaat

Talviolosuhteissa tulee käyttää talvirenkaita. Niiden tarkoituksena on varmistaa, että voit ajaa turvallisesti talvikaudella. Tämä tarkoittaa lunta, jäätä ja loskaa mutta myös kuivaa, kylmää asfalttia. Talvirenkaita vaaditaan turvallisuuden vuoksi ajaessasi talvikaudella. Ilman talvirenkaita et voi ajaa turvallisesti etkä useimmissa maissa edes laillisesti.

On tärkeää, että renkaanvaihto kesärenkaista talvirenkaisiin ennen talven saapumista, älä odota lumen tuloa. Talvirenkaat ovat paremmat kuin kesärenkaat, kun lämpötila on miinuksella, joten sinun ei tarvitse odottaa lumen tuloa ennen, kun vaihdat renkaat. Vaihda mieluummin heti, kun lämpötila laskee ja lähestyy nollaa. Kun vaikuttaa kylmenevän, voit varata ajan renkaanvaihdolle, älä ota riskiä, että olet ilman talvirenkaita, kun lumi on jo saapunut.

Renkaita vaihdettaessa on hyvä varmistaa, että poistetut kesärenkaat tarkistetaan, jotta ne ovat hyvässä kunnossa. Tarkista myös, kestävätkö ne toisen kauden vai onko ne vaihdettava uusiin ennen seuraavaa renkaanvaihtoa. Lisäksi talvirenkaat on tarkastettava ennen asentamista. Niiden tulisi myös olla tasapainossa, että niillä ei ole sivuttaisvoimia, jotka voivat huonontaa ajokokemusta ja aiheuttaa renkaiden epätasaisen kulumisen. Renkaiden urasyvyyden tulisi olla yli 4 mm, jotta voidaan ajaa turvallisesti. Jos ne ovat alle sen, ne on vaihdettava uusiin renkaisiin.

Renkaiden paikkoja on myös vaihdettava vuodenaikojen välillä, jotta kuluminen tasaantuu. Näin voit käyttää renkaita pidempään ja vaihtaa renkaat samanaikaisesti, jotta sinulla olisi sama pito kaikissa asennoissa. Erot voivat tehdä autosta yli- tai aliohjaavan. Siksi on tärkeää, että erot huomataan kunnolla renkaita vaihdettaessa. Renkaat tulisi myös pestä, että ne ovat puhtaat ja ne tulisi sitten varastoida oikeissa olosuhteissa. Säilytys rengaspajan rengashotellissa on yleensä parempi, koska siellä ne osataan säilyttää ne niin, että ne kestävät pidempään. Ne voidaan varastoida rengashotelliin turvallisesti.

Sinulla on valittavissa sekä nastarenkaat että nastattomat renkaat, joista nastarenkaat tarjoavat parhaan pidon etenkin jäällä, koska niillä on nastoja, jotka kiinnittyvän jäähän. Tämä ei välttämättä tarkoita, että ne ovat sinulle parhaat renkaat. Jos aiot ajaa ulkomaille, sinulla voi olla ongelmia nastarenkaiden kanssa, koska ne eivät ole sallittuja esim. Saksassa, mikä saattaa aiheuttaa ongelmia. Koska nastattomilla renkailla on tällä hetkellä melkein sama turvallisuus, voi olla parempi käyttää niitä talvirenkaina, koska ne tarjoavat enemmän joustavuutta.

Kun talvi on ohi, sinun tulee silti vaihtaa kesärenkaisiin uudelleen eikä ajaa liian pitkään talvirenkailla, jotka kuluvat nopeammin lämpimässä ja ne kuluvat siten, että antavat huonomman pidon lumessa, kun niitä käytetään taas talvella. Joten kun luulet, ettei talvi enää palaa keväällä kannattaa vaihtaa renkaat. Sinun tulisi tietysti myös vaihtaa talvirenkaisiin ennen ensimmäisen lumen tuloa, jotta voit ajaa turvallisesti.

Lisätietoja talvirenkaista on osoitteessa https://vianor.fi/