Potřeba ultravysokých pneumatik

 

pneumatiky

Koncept ultravysokých pneumatik nebo UHP, které se běžně označují jako pneumatiky pro vysoké rychlosti. Tradičně se o tom diskutovalo více, když jste mluvili o letních pneumatikách, ale nyní jsou k dispozici také některé zimní pneumatiky, které jsou UHP. U letních pneumatik byla nabídka širší, protože mnoho výrobců je vyrábí pro řadu rychlých automobilů. Vysoce výkonná vozidla jsou ve střední Evropě běžnější, zejména kvůli silnicím, které umožňují vyšší rychlost než například severské země.

U německé dálnice, která umožňuje určité části bez omezení rychlosti, je důležité, aby byly vysoce výkonné vozy vybaveny odpovídajícími pneumatikami s takovou rychlostí, která odpovídá rychlostem, kterými byste mohli jet. Jízda rychlostí, která překračuje rychlostní stupeň vašich pneumatik, může vést k hromadění tepla v pneumatikách, což může vést k výbuchu pneumatiky. To je důvod, proč musíte zkontrolovat rychlostní stupeň svých pneumatik, pokud máte vysoce výkonný sportovní vůz, protože jízda s pneumatikami, které mají příliš nízkou rychlost, může být nebezpečná, pokud poté jedete rychleji, než je vaše rychlostní limit. Nahromadění tepla v pneumatikách může způsobit prasknutí pneumatiky.

Pokud jde o zimní období, ne každý chce v zimě řídit své sportovní vozy. U extrémních sportovních vozů, jako jsou Ferrari, Lamborghini a Bugatti, to často je pravda. Mnoho značek si myslelo, že vyrobily SUV verze svých automobilů, které kombinují vysoký výkon se schopností řídit i v zimních podmínkách, takže stále více a více se rozhoduje používat tyto vozy během zimní sezóny.

Pro zimní období musíte své vozidlo vybavit zimními pneumatikami UHP, které zvládnou vysokou rychlost i výzvy zimního počasí. Musí mít dobrou zimní přilnavost a stále dobrý výkon při vysokých rychlostech na suchých dálnicích při vysoké rychlosti. Pokud řídíte SUV, musíte se ujistit, že mají správné rozměry, aby se vešly do SUV. Pokud je vaše SUV hybridní, musíte se ujistit, že jsou pneumatiky doporučeny pro použití v elektrickém vozidle, protože jsou těžší, takže si musíte dělat starosti s rychlostí. Možná budete muset vzít v úvahu zatížení.

U pneumatik UHP se musíte ujistit, že také kontrolujete opotřebení pneumatik, abyste věděli, kdy potřebujete vyměnit pneumatiky za novou sadu a kdy budete muset pneumatiky otáčet. Při výměně letních a zimních pneumatik budete často pneumatiky otáčet, ale v závislosti na opotřebení pneumatik to možná budete muset dělat častěji. Doporučujeme otáčet, když zjistíte rozdíl v opotřebení větší než 2–3 mm. Pokud zjistíte, že máte hloubku dezénu menší než 4 mm, doporučuje se pro optimální výkon vyměnit všechny pneumatiky za novou sadu.

Další informace o pneumatikách UHP pro léto i zimu naleznete na: https://www.nokiantyres.cz/