Paranna auton suorituskykyä talvella

 

rengas ja auton huoltopalvelu

Oikeat renkaat auttavat parantamaan auton suorituskykyä talvella. Oikea rengas voi olla ainoa ero auton pysähtymisen ja pysähtymättömyyden välillä, ja onnettomuus on tosiasia. Oikeat renkaat myös pitävät sinut tiellä ja varmistavat että voit pysyä tiellä, jotta et päädy ojaan. Tarvitset hyvän sarjan ensiluokkaisia ​​talvirenkaita, jotka antavat sinulle vakautta ja hallittavuutta ajaessasi lumisilla ja jäisillä teillä. Kyse ei ole vain talvirenkaiden käytöstä, vaan myös niiden asentamisesta autoon ennen talvikelien saapumista.

Hyvien renkaiden lisäksi on myös tärkeää varmistaa, että auton akku on hyvässä kunnossa ja että se on täyteen ladattu.  Akkuhuolto suositellaan tekemään ennen talvea. Auton käynnistäminen erittäin kylminä päivinä vaatii enemmän virtaa akusta kuin kuumana päivänä. Jos akku ei ole kunnossa, se voi loppua yhtäkkiä ja tarvitset jonkun auttamaan sinua käynnistämään sen käynnistyskaapelien kanssa. Käynnistyskaapelit ovat

Autonesteiden jäätymisen estämiseksi varmista, että niissä on jäätymisenesto. Jopa bensiini selviää tietyillä alkoholipohjaisilla polttoainekomponenteillä jäätymättä. Tuulilasinpyyhkijät tarvitsevat myös pakkasnestettä, jotta voit puhdistaa ikkunat myös talvella. Talviajossa on erittäin tärkeää, että näkyvyys on hyvä, koska teiden suola tekee teistä usein märkiä ja ajaessa tuulilasi muuttuu erittäin likaiseksi.

Muista tarkistaa auton kunto ennen talvea, asianmukainen rengas ja auton huoltopalvelu varmistaa, että autosi on hyvässä kunnossa ja valmis talvihaasteisiin. On hyvä tarkistaa kaikki tärkeät osat, kuten iskunvaimentimet, jarrut ja lamput varmistaaksesi, että kaikki on ajan tasalla. Tarkista myös renkaat, että urasyvyys on yli 4 mm. Rengaspaine on myös tarkistettava, jotta renkaissasi on riittävä paine. Paine laskee lämpötilan laskiessa, joten jos lämpötila laskee suuresti, on hyvä tarkistaa paine uudelleen, muuten tarkista se vähintään joka kuukausi, kun pysähdyt tankkaamaan.

Voi olla syytä antaa korjaamon tehdä kuntotarkastus autollesi. Silloin käydään läpi auton tärkeimmät osat ja tarkistetaan kaikki nesteet, valot ja että kaikki renkaat ovat hyvässä kunnossa. Tämä tarkoittaa sitä, että kuntotarkastuksen jälkeen tiedät, tarvitseeko autosi muuta huoltoa, kuten rengashuoltoa, öljynvaihtoa, jarruhuoltoa tai ehkä joku iskunvaimentimista on vaihdettava. On aina hyvä tietää, onko auto hyvässä kunnossa, jotta pienet ongelmat eivät jää kasvamaan ja voivat myöhemmin johtaa isoiksi kalliiksi ongelmiksi. Se voi myös vaikuttaa turvallisuuteen ajon aikana. Tarkista myös renkaat ja renkaiden ilmanpaine säännöllisesti pysähtyessäsi tankkaamaan. Tarkista myös renkaiden urasyvyys ja kierrätä renkaita säännöllisesti.

Lisätietoja auton paremmasta talvisuorituskyvystä on osoitteessa https://vianor.fi/