Miksi kulutuspinnan syvyys on tärkeämpää, kun sataa vettä tai lunta

talvirenkaiden

Renkaat ovat vain yhtä hyviä kuin niiden yleiskunto ja kulutuspinnan syvyys. Renkaiden kulutuspinta on siellä, missä kaikki taika tapahtuu. Vuosien testaus ja kehitys ovat tuottaneet lankamallin, joka pystyy vastaamaan erilaisiin sääolosuhteisiin. Kumiyhdisteiden ja renkaan rakenteen optimaalisen suunnittelun myötä on paljon kehitystä, mutta kulutuspinta antaa renkaille niiden ominaisuudet, kun ajat, kun on kyse pidosta, hallittavuudesta ja kyvystä selviytyä sääesteistä.

Kun ostat uudet renkaat, renkaasta riippuen talvirenkaiden kulutuspinnan syvyys on 9-10 mm ja kesärenkaiden 7-8 mm. Kun saavutat 4 mm, alat menettää joitain tärkeimpiä ominaisuuksia ja sinun tulisi vaihtaa renkaat uuteen sarjaan. Ajoturvallisuus korreloi pidon kanssa, joka sinulla on, jotta sinulla on lyhyt jarrutusmatka onnettomuuksien välttämiseksi, että sinulla on erinomainen pito kuivalla ja märällä asfaltilla, jotta voit pysyä tiellä käännöksen aikana. Huonolla pidolla voit helposti menettää auton hallinnan ja alkaa liukua. Vähimmäissyvyys on vieläkin kriittisempi talvirenkaille, jotka joutuvat selviytymään lumisohjosta ja lumesta.

Kuviosyvyys on myös ratkaiseva tekijä vesi- ja sohjoliirron välttämiseksi. Mitä syvempi kulutuspinnan syvyys, sitä enemmän vettä ja lunta voidaan varastoida kulutuspintaan ja rengas pysyy kosketuksessa tien pintaan. Mitä pienempi kulutuspinnan syvyys sinulla on, sitä haastavampaa on työntää vettä sivuille kulutuspinnan läpi kontaktin menettämisen välttämiseksi. Siksi kulutuspinnan syvyys on niin kriittinen, koska sohjo- ja vesiliirron riski korreloi suoraan kulutuspinnan syvyyden vähenemisen kanssa. Kulutuspinnan syvyyden lisäksi nopeus vaikuttaa myös riskiin, joten nopeuden vähentäminen vaikeissa olosuhteissa on aina turvallisempaa.

Joten jos kesärenkaissasi on pieni kulutuspinnan syvyys, kannattaa ostaa uusi sarja nyt syksyn ollessa täällä, jotta olet valmis kohtaamaan syksyn haastavan sään. Jos yrität ajaa syksyllä kuluneilla renkailla, onnettomuuksien mahdollisuus kasvaa. Sinulla on pidempi jarrutusmatka märällä säällä ja suuremmat mahdollisuudet vesiliirtoon. Joten investoimalla jo nyt uuteen rengassarjaan, ajat turvallisemmin koko syksyn ja voit aloittaa ensi vuonna lähes uudella rengassarjalla. Uusien renkaiden ostamista ei kannata viivytellä siihen, kunnes vaihdat talvirenkaisiin, vaan tee se heti.

Jos käytät vääriä renkaita, esim jos käytät kesärenkaita talviolosuhteissa, sinulla on väärä kulutuspintakuvio käsitelläksesi lunta, jäätä ja välttääksesi sohjoliirtoa. Talviolosuhteiden käsittelemiseksi tarvitset talviolosuhteisiin hyväksytyt renkaat, joihin kuuluvat kaikki talvirenkaat ja jotkut jokakelin renkaat. Jos käytät Keski-Euroopassa suosittuja jokakelin renkaita, sinulla on hyvä suoja ympäri vuoden sääolosuhteista riippumatta.

Lisätietoja hyvästä märkäpidosta on osoitteessa www.nokianrenkaat.fi