Gjør nok forhåndsarbeid før du kjøper nye dekk

dekkverksteder

Fordi dekk ikke er noe vi, kjøper så ofte. Derfor må vi undersøke hva som har skjedd i markedet siden du kjøpte ditt siste dekk. Har det blitt gjort noen større forbedringer, eller vil du velge det samme settet som du har gjort. Å velge det samme settet du hadde, avhenger av om du var fornøyd med dem. Selv om du er fornøyd med dem, er det godt å finne ut hva som er der ute, og om det er noen nye modeller av ditt nåværende dekk. Dekk forbedres stadig og nye dekk lanseres, spesielt i premium-dekk-segmentet.

Et av de beste stedene å kjøpe dekk er på dekkverksteder, da de pleier å ha et godt utvalg, og de kan enkelt montere dem for deg. De vil være i stand til å gi deg råd om dekk, og du kan sannsynligvis også kjøpe dekk på nettet og avtale et dekkskift på nettstedet. På denne måten kan du velge og betale for dekkene du velger fra ditt eget hjem. Bestilling av dekk på nettet har definitivt sine fordeler, og du kan få dem levert til dekkeverkstedet, slik at de er der klare for dekkskift.

Hvis du trenger nye sommerdekk, pleier det å være en enklere oppgave enn å velge vinterdekk, fordi du har færre muligheter. Dette kan ikke bety at det er en enkel beslutning, men du har færre muligheter og sannsynligvis trenger å gjøre mindre undersøkelser for å finne dekkene som er best egnet for bilen din. Valget av dekk må være annerledes hvis du har en el- eller hybridbil fordi de er tyngre og trenger mer holdbare dekk. Hvis du har en elbil eller en hybrid, må du sørge for at dekkvalget ditt anbefales for disse kjøretøyene.

Bruk også EU-dekkmerke for å se hvordan dekkene fungerer når det gjelder vått grep, dekkstøy og drivstofforbruk. Dette gir den beste indikasjonen når det gjelder sommerdekk ettersom testen utføres i temperaturer som ikke representerer vinterforhold. Når det gjelder vinterdekk, er det flere alternativer, og du må finne ut om du vil ha pigg- eller piggfrie dekk. Du vil sannsynligvis se gjennom noen av dekkprøvene som er gjort av uavhengige bilmagasiner, for å se hvilke som fungerer best under de forholdene som du vanligvis kjører i. Det tar litt tid å gjennomgå, og det er bra å se på noen forskjellige og velg de viktigste delene av disse testene. Ikke alle deler vil være relevante for deg. Prøv å sørge for at dekkene du velger har lav rullemotstand, da dette fører til lavt slitasje og drivstofforbruk.

Du må også ta vare på de nye dekkene dine ved å alltid sørge for at dekktrykket er på riktig nivå, at dekkene er frie for skader og at mønsterdybden er minst 4 mm. Du må også rotere dekkene slik at slitasjen utjevnes slik at du alltid kan bytte ut alle fire dekkene samtidig, slik at bilen ikke overstyrer eller understyrer noe som kan skje hvis du har forskjellige grep på dekkene.

For mer informasjon om nye dekk å kjøpe, besøk: https://vianor.no/