Förbättra bilens prestanda under vintern

konditionstest

Att ha rätt däck på ditt fordon hjälper till att förbättra bilens prestanda under vintern. Rätt däck kan vara skillnaden mellan att få stopp på din bil och att inte hinna stanna och olyckan är ett faktum. Det kan också vara det som håller dig kvar på vägen och ser till att du kan hålla dig på vägen så att du inte hamnar i diket. Du behöver en bra uppsättning premium-vinterdäck som kan ge dig stabilitet och kontroll när du kör på snöiga och isiga vägar. Det handlar inte heller bara om att ha en uppsättning av vinterdäck, det handlar också om att ha dem monterade på bilen innan vintervädret anländer.

Förutom att ha bra däck är det också viktigt att du ser till att ditt bilbatteri är i gott skick och att det är fulladdat, batteriservice innan vintern är att rekommendera. Att starta bilen under mycket kalla dagar kommer att kräva mer ström från ditt batteri än under en varm dag. Så om ditt batteri inte är i gott skick kan du sluta med ett dött batteri och behöver någon att komma och hjälpa dig komma igång med startkablar. Startkablar är

För att undvika att bilens vätskor inte fryser måste du se till att du har frysskydd i dem. Till och med bensinen kommer att klara sig med vissa alkoholbaserade bränslekomponenter mot frys. Vindrutetorkarvätskan behöver också frostskyddsmedel för att säkerställa att du kan rengöra fönstren även under vintern. Det är mycket viktigt i vinterkörningen att ha god sikt, eftersom saltet på vägarna ofta gör vägarna våta och när du kör vindrutan blir mycket smutsig.

Se till att kontrollera bilens skick innan vintern anländer, eftersom en korrekt bilservice säkerställer att din bil är i gott skick och redo för vinterutmaningarna. Det är bra att kontrollera alla viktiga delar som stötdämpare, bromsar och lampor för att säkerställa att allt är uppdaterat. Kontrollera också däcken för att se till att du har mer än 4 mm mönsterdjup. Däcktrycket bör också kontrolleras för att säkerställa att du har tillräckligt tryck i dina däck. Trycket minskar med sjunkande temperatur, så om du har ett stort temperaturfall är det bra att kontrollera trycket igen, annars kontrollera det åtminstone varje månad när du stannar för bensin.

Det kan vara värt att låta verkstaden göra ett konditionstest på din bil där de går igenom bilens viktigaste komponenter och kolla alla vätskor, ljus och att alla däcken är i bra skick. Det gör att efter ett konditionstest vet du om bilen är i behov av annan service som däckservice, oljebyte, bromsservice eller kanske någon av stötdämparna måste bytas. Det är alltid bra att veta om bilen är i bra skick, så att inte små problem ligger och gror som senare kan växa till stora dyra problem. Det kan också påverka säkerheten när du kör. Se också till att regelbundet kontrollera dina däck och däckens luftryck när du stannar och tankar på en bensinmack. Kontrollera också däckens mönsterdjup och rotera däcken regelbundet.

För mer information om förbättrad vinterprestanda på din bil, besök: https://vianor.se/