Různé pneumatiky s vynikající přilnavostí na sněhu a ledu

pneumatiky

Chcete se ujistit, že zimní pneumatiky mají vynikající přilnavost na sněhu a ledu. To je obvykle klíčový rozdíl mezi dobrými a špatnými zimními pneumatikami. Pneumatiky s hroty budou mít v těchto podmínkách často nejlepší vlastnosti, protože hroty pomohou zajistit vynikající přilnavost na ledu, zatímco na sněhu mívají jak pneumatiky s hroty, tak pneumatiky s hroty dost podobné vlastnosti. V dnešní době však nové pneumatiky bez hrotů mohou poskytnout vynikající přilnavost i na ledu díky inovacím v oblasti pryžové směsi a designu dezénu. Pneumatiky bez hrotů nemají hroty, takže se budou muset spoléhat na vlastnosti běhounu, aby tyto vlastnosti produkovaly.

Dnes už vaší jedinou alternativou nejsou pneumatiky s hroty, které vám zajistí vynikající přilnavost na sněhu a ledu. V dnešní době jsou pneumatiky bez hrotů tak dobré, že pneumatiky bez hrotů v tom mohou skutečně konkurovat. Volba tedy závisí spíše na osobních preferencích lidí. Někteří dávají přednost pneumatikám s hroty, protože mají pocit, že jsou bezpečnější a poskytují lepší přilnavost. Často si myslí, že pneumatiky bez hrotů nejsou ve skutečnosti zimní pneumatiky, protože nemají hroty.

Naproti tomu jiní již přijali pneumatiky bez hrotů a pochopili, že mohou mít v zimě podobný výkon jako pneumatiky s hroty. Mají také některé další výhody, protože pro jejich použití nejsou stejná omezení jako u pneumatik s hroty. Pneumatiky bez hrotů lze používat ve všech zemích a nemají žádné časové omezení, kdy je můžete použít, takže výměna zimních pneumatik a zpět je méně komplikovaná. Stále musíte měnit, protože pneumatiky bez hrotů jsou vyrobeny pro zimní podmínky a v teplých letních podmínkách se opotřebovávají rychleji.

Pneumatiky bez hrotů i pneumatiky s hroty jsou takzvané speciální pneumatiky, které vyžadují, abyste měli sadu letních pneumatik pro teplejší období. Takže i když zvolíte pneumatiky bez hrotů, nejsou pro celoroční použití. Některé pneumatiky jsou schváleny pro zimní použití, zatímco jsou dobré i pro letní použití; jsou to takzvané celoroční pneumatiky. Budou fungovat jako zimní pneumatiky, když teploty klesnou a máte zimní podmínky. Při jízdě v teplejších podmínkách se budou chovat jako letní pneumatiky. Hybridní běhoun si poradí s oběma podmínkami. Díky tomu jsou velmi flexibilní a vy máte na svém vozidle vždy bezpečné pneumatiky, i když dojde k velmi náhlým změnám počasí a teplot.

Celoroční pneumatiky lze používat po celý rok bez ohledu na povětrnostní podmínky, takže můžete zcela ignorovat předpovědi počasí. Nebudou však tak dobré jako nejlepší zimní pneumatiky, protože se jedná o hybridní pneumatiky a musí pokrýt širokou škálu vlastností. Jsou však schváleny pro zimní použití, takže mají stejné schválení jako zimní pneumatiky, což z nich činí bezpečnou volbu.

Další informace o pneumatikách bez hrotů i pneumatikách s hroty, které jsou skvělé na sněhu a ledu, naleznete na: https://www.nokiantyres.cz/